Cabinet psihologic online
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

cum arat ca ii sunt alaturi

2 participanți

In jos

cum arat ca ii sunt alaturi Empty cum arat ca ii sunt alaturi

Mesaj  ilink01 Lun Ian 17, 2011 11:31 pm

prietenul meu mereu imi reproseaza ca nu stiu sa ii fiu alaturi cand are vreo problema...lucrurile decurg mereu lafel: si anume se intampla ceva, imi spune ca nu are chef sa vb, il las pana vad ca da semne ca ar vrea sa vorbim despre asta, insa cand incepem sa vorbim, la primul cuvant care suna putin ne la locul lui sau care nu este 100% pe placul lui izbucneste cu reprosurile, ca nu stiu sa ii fiu alaturi, ca nu stiu ce sa fac niciodata cand el are nevoie de sprijin. asta se intampla in conditiile in care jumatate din timp ni-l petrecem separati, in tari diferite, iar cand situatiile astea apar de cele mai multe ori nu sunt fizic langa el. mereu il incurajez, vorbim despre ce se intampla, incercam sa gasim solutii impreuna...exemplu concret: de data asta, a vrut sa cumpere o casa, a platit o suma de bani ca sa o rezerve pana rezolva el cu banca. insa din cauza unor conditii aiurea, nu a obtinut creditul. e vorba de o casa pe care si-a dorit-o enorm pentru ca e asa cum visa el. acum, pentru ca asa scrie in contractul de rezervare, va pierde suma aceea platita pentru rezervare. el zicea ca poate obtine totusi banii aia inapoi, eu i-am spus ca daca scrie in contract ca ii va pierde, atunci nu prea are cum sa ii obtina inapoi, moment in care a explodat, ca nu stiu sa ii fiu alaturi niciodata. eu stiu ca asta e rabufnirea lui nervoasa in momente de criza, ca incearca sa isi canalizeze tensiunea pe altceva decat pe problema in sine ca sa se elibereze, insa eu ce pot face sa imbunatatesc situatia? el refuza sa vb zicand ca nu are chef sa vb cu nimeni. pentru ca eu vorbesc si scriu mai bine limba tarii in care se afla el, cand are de trimis un mail catre agentul de vanzari sau catre banca imi spune mie si il scriu eu pentru el, iar eu il incurajez sa imi ceara ajutorul si ma arat mereu disponibila sa il ajut, indiferent de ora sau de cat de ocupata sunt. in rest insa nu vorbeste cu mine motivand ca e suparat pentru ca pierde si casa si banii aceia si pentru ca eu nu stiu sa ii fiu alaturi. stiu ca oamenii sunt diferiti si din cauza asta probabil un tipar nu se aplica, insa exista cateva linii generale care definesc cam cum ar trebui sa ma port cu el, ce sa ii spun si ce sa fac ca sa ii fiu alaturi? mai ales ca acum suntem in tari diferite si va mai dura macar o luna pana ma voi intoarce la el.

ilink01

Data de înscriere : 17/01/2011

Sus In jos

cum arat ca ii sunt alaturi Empty Sfat pentru problema ta

Mesaj  Domino Dum Ian 23, 2011 10:16 pm

Buna! A citit mesajul tau. Sincer ...nu cred ca poti schimba cumva situatia. Din cate scrie in mesaj eu cred ca asa este firea lui. Ii vine mai usor sa treaca peste probleme daca lasa pe umerii tai o parte din lucrurile care merg prost si asta face prin repros si izbucnire. Asta nu cred ca poti schimba la el. Eu cred insa ca trebuie sa faci exact pe dos. Daca el zice ca nu il sustii, fii de partea lui si recunoaste ca asa e chiar daca tu sti ca nu e adevarat. Macar asa nu va mai izbucni nervos insa reprosurile vor continua. Poti insa sa reiei discutia cu alta ocazie dupa ce problema sa rezolvat si el este calm. Si atunci cand faci asta nu uita sa-l lauzi si sa-i spui ca s-a descurcat minunat si a rezolvat problema, dar nu uita sa-i amintesti ca tu nu ai avut nici o vina si incearca sa-i spui ca il iubesti mai des.

Domino

Data de înscriere : 13/01/2011

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum